Stappenplan Singapore Certificate of Clearance (COC)
22 maart 2023 

Stappenplan Singapore Certificate of Clearance (COC)

Je kunt jouw Singapore Certificate of Clearance (COC) online aanvragen, wel heeft de Singapore police behoorlijk wat informatie nodig voor deze aanvraag, waardoor het invullen van de aanvraag wel wat tijd in beslag neemt. Begin hier dan ook niet te laat mee.

In feite bestaat het aanvragen van de verklaring uit drie stappen:
Stap 1: aanvraag indienen bij de Singapore police en wachten op goedkeuring E-appeal
Stap 2: na goedkeuring E-appeal aanvraag afronden
Stap 3: vingerafdrukken laten afnemen en verzenden naar Singapore

Belangrijk: Dien je de aanvraag in met je Nederlandse paspoort, vul dan bij Nationaliteit Netherlands in en niet Dutch. Helaas zit er een bug in het systeem van de Singapore police wat er voor zorgt dat je bij het afronden van je aanvraag (na het verkrijgen van je E-appeal) niet meer kan inloggen. Hierdoor moet je de aanvraag weer opnieuw doen, wat ook inhoudt dat je weer een week moet wachten op approval E-appeal.

Stap 1

Start met het verzamelen van een aantal documenten, deze documenten heb je namelijk nodig bij je aanvraag. De reden om deze documenten op voorhand te verzamelen is omdat de website van de Singapore police iedere dag wordt geupdate. Vanwege het tijdsverschil met Singapore is de kans groot dat deze update plaats vindt op het moment dat jij je aanvraag aan indienen bent. Door van te voren alle documenten al te verzamelen, kan je tijdens de aanvraag alles in 1x uploaden, waardoor de aanvraag sneller gaat.

Wat moet je allemaal verzamelen?

 • Inloggegevens FIN
 • Document waarin staat waarom jij een Singapore COC aanvraag nodig hebt (bijvoorbeeld verzoek werkgever of vanwege veiligheidsonderzoek) (PDF)
 • Scan van je paspoort waar je pasfoto, namen, geboortedatum e.d. opstaat (PDF)
 • Scan van je ID (voorkant en achterkant) (PDF)
 • Scan of digitale pasfoto van jezelf (400x514 pixels, jpeg format)
 • Geldige gegevens credit/debit card of i-banking account voor online betalingen
 • Vingerafdrukkaarten (deze kan je niet uploaden, deze nemen we na de aanvraag af en sturen deze dan op naar Singapore).

  Stap 2
 • Ga naar de website van de Singapore police, https://eservices.police.gov.sg/content/policehubhome/homepage/certificate-of-clearance-hub.html
 • Klik op het tabblad Appeal by non-Singapore Citizens to Apply for Certificate of Clearance (Heb je een Singaporees paspoort kies dan voor Appy for Certificate of Clearance).
 • Je komt nu op een pagina waar wat uitleg staat over de COC-aanvraag.

Stap 3

 • Klik op Log in als individual user (LOGIN VIA FIN)
 • Je komt nu op een pagina waar je kan inloggen door met de Singpass app de QR-code te scannen. Heb je niet de Singpass app dan kan je deze downloaden.


  Stap 4
 • Vul alle gegevens om waar ze op vragen, dit wijst allemaal redelijk voor zich. Ook moet je hier alle documenten uploaden.
  LET OP: Als je de aanvraag indient met een Nederlands paspoort let dan op dat je bij citizenship Netherlands invult en NIET Dutch. Er zit namelijk een fout in het systeem van de Singapore police waardoor je na de goedkeuring niet meer kan inloggen als je voor Dutch hebt gekozen. Selecteer dus overal NETHERLANDS
 • Wanneer je alle gegevens hebt ingevuld en alle documenten hebt geüpload kan je de E-appeal indienen.
 • Je krijgt nu op het door jou opgegeven e-mailadres een e-mail binnen met bevestiging van de aanvraag.
 • Nu is het wachten op de goedkeuring van jouw ingediende aanvraag. De Singapore police heeft hier ongeveer een week voor nodig, soms iets langer, soms iets korter, dit hangt ervan af hoe druk zij het hebben.

Stap 5

 • Wanneer de goedkeuring op je E-appeal is gegeven ontvang je een e-mail. 
 • Ga naar de website van de Singapore police.
 • Select: Apply for certificate of clearance

 • Log weer in met je LOGIN VIA FIN-inloggegevens
 • Nu moet je jouw gegevens controleren die je tijdens de start van je aanvraag had ingevuld.
 • Vervolgens kan je door naar de betaling, de kosten voor de aanvraag voor de Singapore COC is $60,-
 • Je krijgt na het betalen van de aanvraag twee e-mail binnen. De Invoice en de Receipt. De receipt zit als bijlage in de e-mail en moet uitgeprint worden en toegevoegd worden aan de vingerafdrukkaarten (het kan een dag of soms twee dagen duren voordat je deze e-mail binnen krijgt).

  Wat is dan de volgende stap?

  Je hebt de aanvraag bij de Singapore police gedaan voor je Certificate of Clearance. Nu heeft de Singapore police alleen nog je vingerafdrukken nodig. Wanneer je niet in Singapore bent moet je de vingerafdrukken aanleveren op hard copy vingerafdrukkaarten, dit betekent dat jouw vingerafdrukken met inkt worden afgenomen op de Singaporese COC vingerafdrukkaart.

  1) Maak een afspraak voor het afnemen van je vingerafdrukken
  2) Lever de persoonsgegevens aan waar, na het maken van je afspraak, om wordt gevraagd. Deze gegevens zijn nodig om de vingerafdrukkaarten en identiteitsverklaring in orde te maken.
  3) Tijdens je afspraak worden je vingerafdrukken afgenomen en alle documenten in orde gemaakt voor verzending.

  Heb je nog meer vragen of kom je er niet helemaal uit, neem gerust contact met ons op en dan helpen we je verder met het proces.

  Wat gebeurt er als mijn Singapore Certificate of Clearance (COC) is aangevraagd?

  Nadat de betaling is gedaan krijg je een bevestiging en kunnen de vingerafdrukken afgenomen worden en opgestuurd worden naar de Singapore police.

  Het duurt dan ongeveer drie weken voordat je je verklaring binnenkrijgt van de Singapore police.

Over de schrijver
Expert in Criminal Background Checks and licensed Fingerprint Technician for facilitating the acquisition of police statements, gaming licenses, and financial licenses from all around the world.
Reactie plaatsen