>Vergelijking van vingerafdrukvereisten voor gaming licenties in verschillende Staten
Vergelijking van vingerafdrukvereisten voor gaming licenties in verschillende Staten
31 mei 2024 

Vergelijking van vingerafdrukvereisten voor gaming licenties in verschillende Staten

Wanneer je een gaming license wilt aanvragen in de Verenigde Staten, kom je er al snel achter dat de vereisten variëren van staat tot staat. Een cruciaal onderdeel van dit proces is het afgeven van vingerafdrukken. Hier bekijken we hoe verschillende staten hiermee omgaan.

Nevada

Nevada, de thuisbasis van Las Vegas, heeft een strikt en gedetailleerd licentieproces. Aanvragers moeten vingerafdrukken laten afnemen bij een erkend bureau. Deze worden vervolgens gebruikt voor uitgebreide achtergrondcontroles, uitgevoerd door zowel de FBI als de Nevada Gaming Control Board. Dit proces helpt bij het waarborgen van de integriteit en veiligheid van de gaming-industrie in de staat.

Type Vingerafdrukkaarten: FD-258 kaart
Kleur van de Kaart: Wit met blauwe randen

In Nevada moeten aanvragers hun vingerafdrukken laten afnemen op de standaard FD-258 kaart, die wit is met blauwe randen. Deze kaart wordt gebruikt voor zowel FBI- als Nevada Gaming Control Board-achtergrondcontroles.

New Jersey

In New Jersey, waar Atlantic City een belangrijk gaming-centrum is, worden vingerafdrukken ook op een vergelijkbare manier gebruikt. Aanvragers moeten hun vingerafdrukken laten afnemen als onderdeel van hun initiële aanvraag. De New Jersey Division of Gaming Enforcement (DGE) gebruikt deze afdrukken om een grondige achtergrondcontrole uit te voeren. Dit helpt bij het identificeren van eventuele criminele activiteiten die de integriteit van de gaming-industrie zouden kunnen bedreigen.

Type Vingerafdrukkaarten: SBI 19 kaart
Kleur van de Kaart: Wit met zwarte randen

Voor een gaming license in New Jersey moeten aanvragers hun vingerafdrukken indienen op een SBI 19 kaart. Deze kaart is wit met zwarte randen en wordt gebruikt door de New Jersey Division of Gaming Enforcement (DGE) voor uitgebreide achtergrondcontroles.

Mississippi

Mississippi vereist eveneens vingerafdrukken van alle gaming license aanvragers. Deze worden afgenomen en gecontroleerd door zowel de FBI als de Mississippi Gaming Commission. Dit proces is vergelijkbaar met dat van Nevada en New Jersey, waarbij de focus ligt op het handhaven van strikte veiligheids- en integriteitsnormen binnen de gaming-sector.

Type Vingerafdrukkaarten: FD-258 kaart
Kleur van de Kaart: Wit met blauwe randen

Mississippi gebruikt dezelfde FD-258 kaart als Nevada. De kaart is wit met blauwe randen en wordt gebruikt voor achtergrondcontroles door de FBI en de Mississippi Gaming Commission.

Pennsylvania

In Pennsylvania moeten aanvragers hun vingerafdrukken indienen bij de Pennsylvania Gaming Control Board. Net als in andere staten worden deze afdrukken gebruikt voor een diepgaande achtergrondcontrole. Pennsylvania maakt gebruik van zowel nationale als staatsdatabases om ervoor te zorgen dat aanvragers geen strafblad hebben dat hen zou diskwalificeren voor een gaming license.

Type Vingerafdrukkaarten: FD-258 kaart
Kleur van de Kaart: Wit met blauwe randen

In Pennsylvania moeten aanvragers de standaard FD-258 kaart gebruiken, die wit is met blauwe randen. Deze kaart wordt ingediend bij IdentoGo die voor de Pennsylvania Gaming Control Board een grondige achtergrondcontroles uitvoert.

Illinois

Illinois heeft een iets afwijkend proces. Hier moeten aanvragers hun vingerafdrukken laten afnemen door een door de staat goedgekeurde aanbieder. De Illinois Gaming Board gebruikt deze afdrukken om een uitgebreide achtergrondcontrole uit te voeren. Dit proces helpt bij het waarborgen van de naleving van de regelgeving en het behoud van een eerlijke en veilige gaming-industrie.

Type Vingerafdrukkaarten: IL-402 kaart
Kleur van de Kaart: Wit met groene randen

In Illinois gebruiken aanvragers de IL-402 kaart voor hun vingerafdrukken. Deze kaart is wit met groene randen en wordt door de Illinois Gaming Board gebruikt om uitgebreide achtergrondcontroles uit te voeren. Deze kaarten krijg je opgestuurd vanuit de VS.

California

In California moeten aanvragers hun vingerafdrukken indienen bij de California Gambling Control Commission. Deze vingerafdrukken worden gebruikt voor zowel FBI- als staatsachtergrondcontroles. Dit proces zorgt ervoor dat aanvragers geen strafblad hebben dat hen zou diskwalificeren voor een gaming license. De vingerafdrukken worden elektronisch ingediend via een Live Scan-systeem, wat het proces efficiënt en snel maakt.

Type Vingerafdrukkaarten: FD-258 kaart
Kleur van de Kaart: Wit met blauwe randen

In California moeten aanvragers van een gaming license hun vingerafdrukken laten afnemen op de FD-258 kaart. Deze kaart, wit met blauwe randen, is de standaard vingerafdrukkaart die vaak gebruikt wordt voor achtergrondcontroles door de FBI.
De California Gambling Control Commission vereist dat deze vingerafdrukken worden gebruikt voor zowel FBI- als staatsachtergrondcontroles. Dit zorgt ervoor dat de aanvragers geen criminele activiteiten hebben die de integriteit van de gaming-industrie zouden kunnen schaden.

Washington

In Washington moeten aanvragers hun vingerafdrukken indienen bij de Washington State Gambling Commission. Net als in andere staten worden deze afdrukken gebruikt voor een diepgaande achtergrondcontrole. Washington maakt gebruik van zowel nationale als staatsdatabases om ervoor te zorgen dat aanvragers geen strafblad hebben dat hen zou diskwalificeren voor een gaming license.

Type Vingerafdrukkaarten: FD-258 kaart
Kleur van de Kaart: Wit met blauwe randen

Washington maakt ook gebruik van de FD-258 kaart voor vingerafdrukken. De kaart, wit met blauwe randen, wordt ingediend bij de Washington State Gambling Commission. De afdrukken worden gecontroleerd door zowel de FBI als lokale instanties om de integriteit van de aanvragers te waarborgen.

Conclusie van de vergelijking

Hoewel het basisprincipe van het afnemen van vingerafdrukken voor gaming license applications in de meeste staten vergelijkbaar is, zijn er nuances in hoe de processen worden uitgevoerd. Staten zoals Nevada, New Jersey, Mississippi, Pennsylvania en Illinois hebben allemaal strikte vereisten en gebruiken vingerafdrukken om de integriteit van hun gaming-industrie te waarborgen. Door deze verschillen te begrijpen, kunnen aanvragers zich beter voorbereiden op wat hen te wachten staat in het licentieproces.

Heb je vingerafdrukken nodig voor een aanvraag voor een Amerikaanse gaminglicentie? Je kan altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken—we kunnen zelfs naar jouw land reizen om de vingerafdrukken af te nemen.

Over de schrijver
Expert in Criminal Background Checks and licensed Fingerprint Technician for facilitating the acquisition of police statements, gaming licenses, and financial licenses from all around the world.
Reactie plaatsen