Wanneer moet je je vingerafdrukken laten nemen voor Amerikaanse visumaanvragen?
13 december 2023 

Wanneer moet je je vingerafdrukken laten nemen voor Amerikaanse visumaanvragen?

Dit artikel is geschreven door advocaat George Lake van het Amerikaanse immigratiebedrijfĀ Blue Lake Law.

Voor het overgrote deel van de visumaanvragen voor de Verenigde Staten wordt elektronische biometrische informatie verzameld op het consulaat of de ambassade waar de aanvrager zijn visuminterview heeft gepland. In deze gevallen geeft de aanvrager zijn vingerafdrukken aan de eerste consulaire ambtenaar waarmee hij in aanraking komt, direct voordat hij zijn consulaire visuminterview ondergaat.

Er zijn twee belangrijke uitzonderingen op deze regel, en voor deze twee uitzonderingen is een gekwalificeerde Fingerprint Technician van onschatbare waarde:

1. Aanvragers die een niet-immigratie- of immigratiewaiveraanvraag willen indienen

Wanneer een Amerikaanse visumaanvrager een crimineel verleden heeft, moet hij zijn strafblad(en) verstrekken uit het land waarin hij woont en toegang krijgen tot zijn strafbladen uit het land waarin het misdrijf is gepleegd. Hoewel niet alle landen vingerafdrukken vereisen om gegevens op te vragen, vereisen veel landen, waaronder de Verenigde Staten, dat er persoonlijk vingerafdrukken worden genomen en ingediend bij het relevante overheidsdepartement.

Dit is de enige keer dat een Amerikaanse visumaanvrager zijn Amerikaanse strafregister moet verkrijgen voor Amerikaanse visumdoeleinden. Als de aanvrager een crimineel verleden in de Verenigde Staten heeft, kan hij een FBI-strafregisteraanvraag indienen die alle informatie bevat die nodig is voor zijn waiveraanvraag.

De FBI (Federal Bureau of Investigation) strafregistercontrole is een uitgebreid onderzoek naar iemands strafrechtelijke verleden op basis van vingerafdrukken, die vervolgens naar de FBI worden doorgestuurd voor verwerking. Het omvat de toegang tot de database van criminele gegevens van de FBI, die informatie bevat die is samengesteld uit verschillende wetshandhavingsinstanties in de Verenigde Staten. Het is mogelijk om zo'n strafregistercontrole vanuit het buitenland te verkrijgen door een geregistreerde en goedgekeurde vingerafdruktechnicus te bezoeken.

2. Aanvragers die een immigrantenvisum aanvragen

Alle aanvragers die een immigrantenvisum voor de Verenigde Staten aanvragen, moeten strafbladen verstrekken van alle landen waar ze hebben gewoond sinds de leeftijd van 16 jaar. Dit is vereist voor alle aanvragers van een immigrantenvisum. Het enige land waarvoor in dit geval geen strafblad vereist is, is de Verenigde Staten. Veel van onze cliƫnten hebben echter persoonlijke vingerafdrukken nodig om hun diverse strafbladen aan te vragen voor landen zoals Canada en Singapore.

Sommige landen kunnen weken nodig hebben om hun strafbladen te verwerken, dus overleg met een ervaren immigratieadvocaat of een ervaren fingerprint technician kan van grote waarde zijn wanneer strakke deadlines naderen en je het immigratievisumproces zo snel mogelijk moet afronden.

Hoewel vingerafdrukken vereist zijn voor alle consulaire procedures bij het aanvragen van elk type visum voor de Verenigde Staten, vereisen niet alle visumprocessen een bezoek aan een fingerprint technician. Als een aanvrager een ontheffing nodig heeft (van welke aard dan ook) en ze hebben een misdrijf gepleegd in een land waar strafbladen worden verwerkt wanneer vingerafdrukken worden ingediend, of als een aanvrager heeft gewoond in een land waar vingerafdrukken nodig zijn om strafbladen te verwerken, moet de aanvrager een fingerprint technician bezoeken die hun zaak zo snel en professioneel mogelijk kan afhandelen.

Wie is George Lake?

George Lake is een juridisch professional die toegewijd is aan het bieden van deskundige begeleiding op verschillende rechtsgebieden. Als oprichter van Blue Lake Law heeft hij een reputatie opgebouwd voor het leveren van uitzonderlijke juridische diensten aan cliƫnten die hulp zoeken bij het navigeren door de complexiteit van het juridische landschap. Met toewijding aan integriteit en klanttevredenheid is George Lake gespecialiseerd in het aanpakken van uiteenlopende juridische kwesties. Zijn bedrijf, Blue Lake Law, fungeert als een betrouwbare bron voor zowel particulieren als bedrijven, en biedt uitgebreide oplossingen en persoonlijk advies. Ontdek de expertise van George en de diensten die Blue Lake Law aanbiedt op https://nl.bluelakelaw.com


Over de schrijver
George Lake is een juridisch professional die zich toewijdt aan het verstrekken van deskundige begeleiding op verschillende rechtsgebieden. Als oprichter van Blue Lake Law heeft hij een reputatie opgebouwd voor het leveren van uitzonderlijke juridische diensten aan cliƫnten die hulp zoeken bij het navigeren door de complexiteit van het juridische landschap. Met toewijding aan integriteit en klanttevredenheid is George Lake gespecialiseerd in het aanpakken van een breed scala aan juridische kwesties. Zijn firma, Blue Lake Law, fungeert als een betrouwbare bron voor zowel particulieren als bedrijven en biedt uitgebreide oplossingen en persoonlijk advies.
Reactie plaatsen