Police Clearance Certificate uit Ethiopië
11 april 2023 

Police Clearance Certificate uit Ethiopië

Een Police Clearance Certificate (PCC) uit Ethiopië wordt afgegeven door de afdeling Forensisch Onderzoek van de Ethiopische Federale Politiecommissie (Ethiopian Federal Police Commission Forensic Investigation Department).

Er zijn verschillende redenen waarom je een Police Clearance Certficate kan aanvragen, namelijk:

 • Employment screening
 • Werkvergunning
 • Visumaanvraag
 • Adoptie

  Wat is een Ethiopische PCC?
  Een Police Clearance Certificate (PCC) is een officieel document dat bevestigt dat je geen strafblad hebt.
  De Ethiopische ambassade kan namens jou de PCC aanvraag indienen of je kan een aanvraag indienen via een geaccrediteerd bedrijf in Ethiopië.

 Wie kan een Ethiopische PCC aanvragen?
Iedereen die in Ethiopië heeft gewoond, kan een Ethiopische PCC aanvragen. Als je de nationaliteit van een ander land hebt, moet je wel legaal (met een visum) in Ethiopië hebben verbleven.

 Hoe vraagt je een Ethiopische PCC aan?
Je kan een Ethiopische PCC online of per post aanvragen of via een geaccrediteerd bedrijf. Wanneer je jezelf buiten Ethiopië bevindt, raden we ten zeerste aan om een geaccrediteerd bedrijf in te schakelen om de aanvraag namens jou in te dienen of om contact op te nemen met de Ethiopische ambassade in het land waar je op dit moment verblijft.

 Heb je vingerafdrukken nodig voor Ethiopische PCC?
Alle aanvragers moeten vingerafdrukken overleggen om een Police Clearance Certificate uit Ethiopië te krijgen. Als je in Ethiopië bent, kan je jouw vingerafdrukken laten nemen op elk plaatselijk politiebureau of door een derde partij, zoals een ambassade of een geaccrediteerd bedrijf. Ben je niet in Ethiopië dan kan je meestal naar de Ethiopische ambassade toe, alleen niet elke Ethiopische ambassade neemt vingerafdrukken af, soms dien je daarvoor je vingerafdrukken bij een vingerafdrukbedrijf in jouw land af te laten nemen. Laat je vingerafdrukken altijd afnemen door een ervaren fingerprint technician

 Welke documenten heb je nodig voor uw Ethiopische PCC-aanvraag?
Je dient de volgende documenten op te sturen:

 •  Vingerafdrukken van alle vingers op de Ethiopische vingerafdrukkaart of op de vingerafdrukkaart die ze gebruiken in het land waar je op dat moment bevindt.
 • Aanvraagformulier
 • Kopie geldig paspoort (voor- en achterkant)
 • Kopieer oud paspoort met stempel en visumpagina's
 • Twee pasfoto's met witte achtergrond
 • Brief waarin wordt uitgelegd waarom u de politieverklaring van Ethiopië nodig heeft
 • Gewaarmerkt afschrift van de huwelijksakte (alleen als u uw meisjesnaam op het politieverklaringscertificaat wilt vermelden)

  Meer vragen?
  Heb je vingerafdrukken nodig voor een Ethiopisch Police Clearance Certificate en heb je nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen en wij zullen je door dit proces begeleiden.

Andere vingerafdrukken aanvragen voor Ethiopië:
Heb je vingerafdrukken nodig voor een Ethiopische T.I.N. bij het Ministry of Revenues dan kan je ook bij ons terecht voor het afnemen van de vingerafdrukken.

Heb je vingerafdrukken nodig voor je Ethiopische ID-kaart of paspoortaanvraag, dan kun je de Digital Invea-app downloaden en je aanvraag in de app starten. Je hebt nog steeds de vingerafdrukken nodig, maar je kunt je vingerafdrukken laten nemen en vervolgens een scan van hoge kwaliteit uploaden in deze app.


Over de schrijver
Expert in Criminal Background Checks and licensed Fingerprint Technician for facilitating the acquisition of police statements, gaming licenses, and financial licenses from all around the world.
Reactie plaatsen