>Stappenplan SKCK Police Clearance Certificate (PCC) uit Indonesie
Stappenplan Indonesisch SKCK Police Clearance Certificate
18 maart 2023 

Stappenplan Indonesisch SKCK Police Clearance Certificate

Indonesisch SKCK Police Clearance Certificate (PCC)

Je kunt jouw Indonesische SKCK Police Clearance Certificate (PCC) aanvragen via een geaccrediteerd bedrijf in Indonesië of je kunt de aanvraag laten lopen via de Indonesische ambassade in Den Haag. Bij dit laatste moet je er wel rekening mee houden dat je de documenten zelf moet ophalen bij de Indonesische politie.

Hieronder vertel ik je welke stappen je kan volgen om deze aanvraag te voltooien.

Let op:  Met het aanvragen van je Indonesische Police Clearance Certificate heb je te maken met een overheidsinstantie welke erg strenge regels hanteert en waarbij het proces heel veel tijd in beslag kan nemen op het moment dat je niet alles precies zo aanlevert als zij willen.
Wij adviseren om voor het opvragen deze verklaring een geaccrediteerd bureau in te schakelen, specifieker nog wij adviseren met klem om PNB Immigration Law Firm in te schakelen. De ervaringen die wij met dit bedrijf hebben zijn uitstekend. Met een scan van al je documenten kunnen zij al heel ver komen.

Let op: Wanneer je in Indonesië hebt verbleven met een visa on arrival, business visa of social visa is het niet mogelijk om je SKCK PCC op te vragen in Indonesië. Wanneer je een geaccrediteerd bedrijf inschakelt kunnen zij er voor zorgen dat je toch je verklaring kan aanvragen. Vraag je zelf je verklaring aan terwijl je met een visa on arrival, business visa of social visa daar hebt verbleven, dan gaat het helaas niet lukken.

Stap 1

 • Als eerste kies je een geaccrediteerd bedrijf in Indonesië om de SKCK police Clearance Certificate aan te vragen.
  De bedrijven waar wij de afgelopen jaren erg goede ervaringen mee hebben is: https://www.pnbimmigrationlawfirm.com

 • Ga op de website naar Police Clearance Certificate (SKCK) en vul het contactformulier in, binnen een aantal uur zullen ze al contact met je opnemen (en er werkt ook een persoon welke Nederlands spreekt. Dit kan natuurlijk erg handig zijn).

 • Ga je de aanvraag zelf verzorgen dan maak je een afspraak bij de Indonesische ambassade voor het afnemen van je vingerafdrukken. Alleen mogelijk als je in Indonesië hebt verbleven met een IMTA of KITAS.


  Stap 2
  Verzamel de rest van de documenten welke je nodig hebt voor de aanvraag in Indonesië, dit zijn onder andere:
  1) Aanvraag brief van je huidige of voorgaande werkgever in Indonesië (PNB Immigration Law firm heeft hier voorbeelden en een handleiding voor om deze brief op te stellen/in te vullen)
  2) Aanvraag formulier PNB Immigration Law Firm (zij sturen deze naar je toe)
  3) Vingerafdrukkaarten waarbij de vingerafdrukken zijn afgenomen op de Indonesische vingerafdrukkaarten of de vingerafdrukkaarten van jouw land
  4) Vier pasfoto’s, 6x4, met een gele achtergrond (gele achtergrond mag je later zelf toevoegen).

Stap 3
Je hebt de aanvraag bij een geaccrediteerd bedrijf in gedaan voor je SKCK Police Clearance Certificate.

 • Maak een afspraak voor het afnemen van je vingerafdrukken
 • Lever de persoonsgegevens aan waar, na het maken van je afspraak, om wordt gevraagd. Deze gegevens zijn nodig om de vingerafdrukkaarten en identiteitsverklaring in orde te maken.
 • Tijdens je afspraak worden je vingerafdrukken afgenomen en alle documenten in orde gemaakt voor verzending.

Stap 4
Stuur een scan van alle documenten naar PNB Immigration law firm. Aan de scan van alle documenten hebben zij vaak al genoeg om de verklaring op te vragen bij de Indonesische politie.

Wat gebeurt er als mijn SKCK Police Clearance Certificate is aangevraagd?
Op het moment dat je PNB Immigration Law Firm hebt ingeschakeld en zij hebben digitaal al je documenten ontvangen, waaronder ook de gescande vingerafdrukkaarten, dan gaan zij aan de slag om je verklaring op te vragen. Je hoeft dan zelf niets te doen, tenzij PNB aangeeft aanvullende informatie nodig te hebben.

Het resultaat is na 5 a 7 werkdagen al beschikbaar

Kies je ervoor om je aanvraag direct bij de nationale politie van Indonesië in te dienen, houd er dan rekening mee dat je de verklaring in persoon moet ophalen in Indonesië. Wanneer je een reis naar Indonesië hebt gepland, dan kan dit zeker een optie zijn, maar het biedt geen garanties dat alles in 1x goedgekeurd wordt.

Heb je nog meer vragen of kom je er niet helemaal uit, neem gerust contact met ons op en dan helpen we je verder met het proces

Over de schrijver
Expert in Criminal Background Checks and licensed Fingerprint Technician for facilitating the acquisition of police statements, gaming licenses, and financial licenses from all around the world.
Reactie plaatsen