Stappenplan Grenada Certificate of Character aanvraag
21 september 2023 

Stappenplan Grenada Certificate of Character aanvraag

Hoe vraag je een Bewijs van Goed Gedrag aan uit Grenada vanuit het buitenland?

Een Bewijs van Goed Gedrag, ook wel bekend als een 'Police Certificate of Character,' is een document dat soms vereist wordt bij sollicitaties, immigratieaanvragen of andere officiële procedures. Als je dit document nodig hebt uit Grenada, zelfs als je momenteel buiten Grenada verblijft, volg dan dit stappenplan om het aan te vragen.

Stap 1: Verzamel de benodigde documenten

Afhankelijk van je specifieke situatie zijn er verschillende documenten die je moet verzamelen voordat je je aanvraag indient:

Voor Grenadiaanse staatsburgers die in het buitenland wonen:

•           Een gecertificeerde kopie van je paspoort, nationale verzekeringskaart, of kiezersidentificatiekaart.

•           Een kopie van je geboorteakte.

Voor buitenlanders die in Grenada hebben gewoond:

•           Een gecertificeerde kopie van je paspoort (door een notaris)

•           Een kopie van je door de staat uitgegeven identiteitskaart.

•           Een kopie van je geboorteakte.

Stap 2: Neem je vingerafdrukken

Je moet een originele set vingerafdrukken indienen. Zorg ervoor dat alle relevante informatie op het formulier is ingevuld, en dat de naam van de fingerprint technician die de vingerafdrukken heeft genomen duidelijk leesbaar is. Grenada hanteert eigen vingerafdrukkaarten, controleer of de fingerprint technician deze vingerafdrukkaarten in bezit heeft en gebruikt.

Stap 3: Betaal de vereiste kosten

De kosten voor het Bewijs van Goed Gedrag bedragen US$18.60 per aanvraag. Dit bedrag moet worden betaald in de vorm van een International Postal Order of een Western Union Money Order, die betaalbaar moet zijn aan de "Commissioner of Police."

Stap 4: Zorg voor pasfoto's

Je moet drie pasfoto's indienen met een volledig frontaal zicht, waarbij je haarlijn en oren zichtbaar zijn, zonder bril.

Stap 5: Vul het aanvraagformulier in

Vul het aanvraagformulier in met je voornaam en middelste namen in kleine letters en je achternaam in hoofdletters, zoals vermeld in je identiteitsdocumenten zoals paspoort of ID.

Stap 6: Specificeer het doel van het bewijs van goed gedrag

Geef duidelijk aan waarom je het Bewijs van Goed Gedrag nodig hebt en vermeld je adres, bijvoorbeeld voor een nieuwe baan, visa aanvraag of licentie aanvraag.

Stap 7: Zet je handtekening

Zorg ervoor dat je handtekening op de aanvraag leesbaar is en overeenkomt met die op je identificatie- en vingerafdrukformulier.

Stap 8: Voeg een lokaal adres toe (voor buitenlanders)

Als je een buitenlandse aanvrager bent, voeg dan een lokaal adres toe waar je hebt gewoond tijdens je verblijf in Grenada.

Stap 9: Dien je aanvraag in

Stuur je volledig ingevulde aanvraag, samen met alle benodigde documenten en betalingsbewijzen, naar:

 Royal Grenada Police Force
Police Headquarters
T.a.v.: Criminal Records Office
Fort GeorgeSt. George’s
GRENADA
W.I.
Tel: (473) 440–3921
Email: 
cro@rgpf.gd

Vergeet niet om contactinformatie, zoals telefoonnummers en e-mailadressen, correct in te vullen, zodat je op de hoogte kunt worden gehouden van de status van je aanvraag.

Het verkrijgen van een Bewijs van Goed Gedrag uit Grenada van buiten het land kan enige tijd in beslag nemen, dus wees geduldig en volg eventuele verdere instructies van de autoriteiten nauwgezet op.

Over de schrijver
Expert in Criminal Background Checks and licensed Fingerprint Technician for facilitating the acquisition of police statements, gaming licenses, and financial licenses from all around the world.
Reactie plaatsen