Stappenplan RCMP Certified Criminal Record Check
22 maart 2023 

Stappenplan RCMP Certified Criminal Record Check

Je kunt jouw RCMP Certified Criminal Record Check heel eenvoudig online aanvragen via een geaccrediteerd bedrijf in Canada. Hieronder vind je de stappen om deze aanvraag in te dienen.

Let op:  Het is belangrijk om te weten dat je buiten Canada je RCMP Certified Criminal Record check niet direct kan opvragen bij de RCMP. De regel in Canada is dat je daarvoor een tussenbedrijf ingeschakeld om deze aanvraag te doen. Zo’n tussenbedrijf is geaccrediteerd om de vingerafdrukken in ontvangst te nemen, te digitaliseren en direct elektronisch te versturen naar de RCMP. Zonder zo’n tussenbedrijf is het niet mogelijk om je RCMP-report op te vragen in Canada. Deze tussenbedrijven zitten alleen in Canada.

Stap 1

 • Als eerste kies je een geaccrediteerd bedrijf in Canada om de RCMP Certified Criminal Record Check aan te vragen.
  Wij werken altijd samen met het bedrijf www.reliabilityscreening.ca. Zij zijn uiterst professioneel. De aanvraag kan online gedaan worden op hun website, waardoor er niet heel veel papierwerk bij komt kijken.
 • Start de (online) aanvraag door op de rode knop place international order te klikken.

 • Voor een reguliere RCMP Certified Criminal Record Check (verklaring omtrent gedrag), welke je bijvoorbeeld nodig hebt voor je werkgever of visa aanvraag kies je bij de aanvraag de optie Certified Criminal Record Check
 • Heb je de RCMP Certified Criminal Record check nodig voor een US VISA aanvraag, kies dan US Immigration (privacy act) als reden.

 • Kies in welk land het document zal worden gebruikt. Als jouw land niet in de lijst staat, kies dan "anywhere else". Als je de documenten in Nederland of België gebruikt, dien je "anywhere else" te selecteren.

 • Wanneer je bij de vraag komt "Do you need authentication?" kan je deze op Nee zetten mocht je een verklaring nodig hebben voor je werk.
  Authentication is alleen nodig als daar specifiek om gevraagd worden en betekent in dit geval dat de documenten nog gestempeld worden door de rechtbank en het ministerie in Canada. Sommige landen vereisen zo’n authentication voor een VISA of citizenship aanvraag.

  Twijfel je over het feit of je de authentication nodig hebt? Neem even contact met ons op en dan zullen we je hiermee helpen.

 • Vul je contact gegevens in, vervolgens word je doorgelinkt naar een pagina waar je jouw adresgegevens kan invullen en de betaling kan doen.


  Tip: voor het verzenden van de hard copy zijn er twee opties, met reguliere post of met DHL express service.

  Let op: vraag je de verklaring aan onder Privacy Act, dan is het niet mogelijk om de verklaring per e-mail te ontvangen. De RCMP stuurt dit document rechtstreeks naar jou toe met reguliere post. Voor dit soort aanvraag heeft de RCMP ongeveer 30 werkdagen nodig om hun onderzoek af te ronden voordat ze het resultaat per gewone post naar jou opsturen.

 • Wanneer je de aanvraag volledig hebt afgerond en betaald dan ontvang je vervolgens twee e-mails van het bedrijf:
  1) Jouw order, hier kan je digitaal ondertekenen dat zij jouw gegevens mogen uploaden naar de RCMP
  2) Een e-mail met een link waar je nog je wat gegevens moet uploaden, zoals een pasfoto, kopie paspoort en kopie tweede ID.

Wat is dan de volgende stap?
Je hebt de aanvraag bij een geaccrediteerd bedrijf in gedaan voor je RCMP criminal record check. Nu heeft Canada alleen nog je vingerafdrukken nodig. Wanneer je niet in Canada bent moet je de vingerafdrukken aanleveren op hard copy vingerafdrukkaarten, dit betekent dat jouw vingerafdrukken met inkt worden afgenomen op een FD-258 of C-216C vingerafdrukkaart.

1) Maak een afspraak voor het afnemen van je vingerafdrukken
2) Lever de persoonsgegevens aan waar, na het maken van je afspraak, om wordt gevraagd. Deze gegevens zijn nodig om de vingerafdrukkaarten en identiteitsverklaring in orde te maken.
3) Tijdens je afspraak worden je vingerafdrukken afgenomen en alle documenten in orde gemaakt voor verzending.

Heb je nog meer vragen of kom je er niet helemaal uit, neem gerust contact met ons op en dan helpen we je verder met het proces.

Wat gebeurt er als mijn RCMP Certified Criminal Record Check is aangevraagd?
Zodra het bedrijf in Canada jouw documenten heeft ontvangen, uploaden zij je vingerafdrukken direct naar de RCMP. Het resultaat is na ongeveer 15 werkdagen beschikbaar, maar onze ervaring met het bedrijf Reliability Screening is dat het vaak veel sneller beschikbaar is.
De hard copy ontvang je na ongeveer drie weken (afhankelijk van de Canadeze reguliere post en de Nederlandse reguliere post).


Over de schrijver
Expert in Criminal Background Checks and licensed Fingerprint Technician for facilitating the acquisition of police statements, gaming licenses, and financial licenses from all around the world.
Reactie plaatsen