> Moet ik mijn Verklaring Omtrent Gedrag legaliseren voor mijn visumaanvraag?

Moet ik mijn 'Verklaring Omtrent Gedrag' legaliseren voor mijn visumaanvraag?

Of het nodig is om je 'Verklaring Omtrent Gedrag' te laten legaliseren, hangt af van de eisen van de organisatie en het land waarvoor je deze verklaring moet indienen. In de meeste gevallen moet je voor VISA-aanvragen, immigratieaanvragen of werkvisums een 'Verklaring Omtrent Gedrag' overleggen van het land waar je momenteel woont en/of hebt gewoond. Als je in meerdere landen hebt gewoond, kan het zijn dat je ook verklaringen uit die landen moet aanleveren.

Wanneer moet je je verklaring laten legaliseren?

Je moet je verklaring laten legaliseren wanneer de betreffende organisatie expliciet vraagt om een gelegaliseerd document. Als dit niet specifiek wordt vermeld in de instructies, is een gelegaliseerde verklaring niet nodig.

Amerika & Canada

We willen echter benadrukken dat het sterk aanbevolen wordt om, indien je een 'Verklaring Omtrent Gedrag' uit Amerika of Canada hebt verkregen, deze ALTIJD te laten legaliseren voor je visum-, immigratie- of werkvisumaanvraag.

Documenten uit deze landen bevatten namelijk geen officiële watermerken die in het papier zijn verwerkt, hebben geen handgeschreven handtekening, maar een geprinte handtekening en worden op gewoon papier afgedrukt. Hierdoor kan het voorkomen dat de ontvangende organisatie zegt dat het geen officieel document is, terwijl dat eigenlijk wel zo is. Om dit soort discussies te vermijden, is het verstandig om de verklaring meteen te laten legaliseren in het land waar het document is afgegeven.

Deze legalisatie houdt in dat het een officieel document is welke is uitgegeven door de betreffende organisatie, in dit geval de FBI of de RCMP.

Hoewel het iets duurder is dan een document zonder legalisatie, voorkomt het ook stress en discussies tijdens zo'n procedure.

Reactie plaatsen