Saint Lucia aanvraag Certificate of Character
23 december 2023 

Saint Lucia aanvraag Certificate of Character

Het verkrijgen van een "Certificate of Character" in Saint Lucia vanuit het buitenland omvat enkele specifieke stappen. Hoewel het proces op zichzelf niet bijzonder ingewikkeld is, kan het betalingsproces helaas complex zijn. Bovendien kan het verkrijgen van je verklaring wanneer je niet fysiek aanwezig bent in Saint Lucia soms een uitdaging zijn.

Hieronder hebben we de informatie voor je neergezet die je nodig hebt voor het aanvragen van je Certificate of Character.

Contact opnemen met de Politie in Saint Lucia:

Neem contact op met de politieautoriteiten in Saint Lucia om informatie te verkrijgen over de specifieke vereisten en procedures voor het verkrijgen van een Certificate of Character. Je kunt dit doen door telefonisch contact op te nemen of via e-mail (Telephone Number: 758 456 3744 E-mail: croslurslpf@gmail.com). De stappen om het document aan te vragen zijn vrij eenvoudig, maar niet alle informatie is duidelijk terug te vinden op de website van de overheid van Saint Lucia. Daarom is het altijd verstandig om van te voren even contact op te nemen, zodat je zeker bent dat je alles meteen goed doet en de procedure dus niet is veranderd.

Vereiste documentatie verzamelen:

Verzamel alle vereiste documenten die nodig zijn voor de aanvraag. Dit zijn de volgende documenten:

  • Aanvraag formulier
  • Kopie paspoort
  • Kopie 2e ID (zoals een rijbewijs of ID kaart)
  • 2 pasfoto’s (1 1/2" x 2")
  • Vingerafdrukken als je de verklaring vanuit het buitenland aanvraagt
  • Betalingsbevestiging
  • Geadresseerde en gefrankeerde envelop zodat ze de verklaring naar jou kunnen sturen (bevestig dit eerst via e-mail).

Bevestiging van betaling

Geadresseerde en gefrankeerde envelop waarmee ze de verklaring naar jou toe kunnen sturen (eerst om akkoord vragen per e-mail).

Vingerafdrukken nemen:

Wanneer je het document vanuit een ander land aanvraagt moet je je vingerafdrukken aanleveren als onderdeel van het proces. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals bij een lokaal politiebureau in jouw land (niet in Europa) of door gebruik te maken van de diensten van een erkend fingerprint technician (in Europa).

Betalen Saint Lucia Verklaring

De kosten voor een verklaring zijn $15,-,(Eastern Caribbean dollar), het duurt ongeveer 5 werkdagen voordat de verklaring gereed is.
De kosten voor een verklaring om deze met spoed te krijgen, binnen 24 uur, $25,- (Eastern Caribbean dollar).

Houd met bovenstaande rekening dat de verklaring ook nog opgestuurd moet worden naar jou en dat deze met reguliere post een tijdje onderweg kan zijn. Dus binnen 24 uur of 5 werkdagen betekent in dit geval niet dat je het document dan ook daadwerkelijk hebt.

De betaling doen voor deze verklaring is eigenlijk het meest complexe in het hele proces. Voor het betalen van het bedrag kan je vragen om een betaalinstructie, vanuit Europa is dit best ingewikkeld en schijnt dit alleen via een Duitse bank te kunnen (onze ervaring is dat deze manier niet werkt). Mocht dit niet lukken dan is het het snelste als je iemand in Saint Lucia kan vragen om naar de Criminal Record Office te gaan om namens jou te betalen of vraag iemand in de Verenigde Staten die de betaling kan doen. Betaalinstructies vanuit de VS zijn duidelijk en werken wel.

Checks mogen niet meegestuurd worden met je aanvraag, het moet echt van te voren betaald zijn.

Aanvraag indienen:

Dien je aanvraag in bij de Commissioner of Police in Saint Lucia. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de aanvraag voegt en stuur deze met express op naar:
Criminal Records Office
Royal Saint Lucia Police Force
Lamar Building
Bridge Street, Castries, Saint Lucia


Ontvangst van het Certificate of Character:

Als je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je het Certificate of Character. Als je in het buitenland zit is dit wel ingewikkelder, zij sturen namelijk niet de aanvraag per post op naar het buitenland en sturen het document ook niet digitaal. Het is verstandig om een geadresseerde en gefrankeerde envelop bij je documenten toe te voegen en de Saint Lucia Politie te vragen of zij de verklaring daarmee willen opsturen naar jou.

Over de schrijver
Expert in Criminal Background Checks and licensed Fingerprint Technician for facilitating the acquisition of police statements, gaming licenses, and financial licenses from all around the world.
Reactie plaatsen