Het verschil tussen Mail en Elektronische Inzending van vingerafdrukken voor de FBI

Richtlijnen voor Internationale Verzending

De Federal Bureau of Investigation (FBI) speelt een cruciale rol in de handhaving van de wet en de nationale veiligheid in de Verenigde Staten. Een van de vele taken van de FBI omvat het verzamelen en beheren van biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken, om criminaliteit te bestrijden en verdachten te identificeren. Als je in de Verenigde Staten woont of je bevindt je buiten het land en je moet vingerafdrukken aanleveren aan de FBI, bijvoorbeeld voor een criminal background check, dan zijn er verschillende methoden beschikbaar. In dit artikel zullen we het verschil bespreken tussen het indienen van vingerafdrukken per post en via elektronische inzending, en hoe je dit moet doen als je je buiten de Verenigde Staten bevindt.


Mail-In Vingerafdrukken voor de FBI

Het indienen van vingerafdrukken per post is een traditionele methode die nog steeds wordt geaccepteerd door de FBI. Hier zijn de stappen die je moet volgen als je ervoor kiest om je vingerafdrukken per post in te dienen:

  • Maak een afspraak: Neem contact op met je lokale rechtshandhavingsinstantie of een door de FBI erkende fingerprint technician om een afspraak te maken. Zorg ervoor dat je de vereiste formulieren en identificatie meebrengt.
  • Vingerafdrukken nemen: Tijdens je afspraak zullen de bevoegde medewerkers je vingerafdrukken nemen op de FD-258 vingerafdrukkaarten, dit zijn kaarten die voldoen aan de FBI-specificaties.
  • Verzend de kaart(en): Nadat je vingerafdrukken zijn genomen, moeten de kaarten naar de FBI worden verzonden. Dit kan per exprespost gebeuren, waarbij je ervoor moet zorgen dat je de juiste adressering opgeeft of je laat het door de erkende fingerprint technician opsturen.

Elektronische Inzending van Vingerafdrukken voor de FBI

Elektronische inzending van vingerafdrukken is een moderne en efficiƫnte methode die wordt aangeboden door verschillende door de FBI erkende aanbieders. Hier zijn de stappen die je moet volgen voor elektronische inzending:

  • Selecteer een FBI-erkende aanbieder: Kies een van de FBI-erkende aanbieders voor elektronische vingerafdrukinzending. Deze aanbieders hebben apparatuur en software die voldoen aan de vereisten van de FBI.
  • Maak een afspraak: Maak een afspraak bij de door jou gekozen aanbieder om je vingerafdrukken elektronisch te laten scannen. Zorg ervoor dat je de benodigde identificatiedocumenten meebrengt.
  • Verzend de gegevens: De aanbieder zal de gescande vingerafdrukken elektronisch naar de FBI sturen. Dit proces is sneller en nauwkeuriger dan de traditionele methode (maar niet mogelijk vanuit ieder land).

Aanleveren van Vingerafdrukken van Buiten de Verenigde Staten

Als je je buiten de Verenigde Staten bevindt en vingerafdrukken moet aanleveren aan de FBI, kun je gebruikmaken van de elektronische inzendingsmethode zoals hierboven beschreven. Het is echter belangrijk op te merken dat je mogelijk een erkende aanbieder moet vinden die beschikbaar is in je huidige locatie. Deze zijn helaas niet overal beschikbaar, wat inhoudt dat je de vingerafdrukken buiten Amerika doorgaans moet laten afnemen met inkt op hard copy vingerafdrukkaarten en deze fysiek moet opsturen naar de FBI.

Het indienen van vingerafdrukken bij de FBI is een essentiƫle stap voor verschillende doeleinden, zoals visumaanvragen, achtergrondcontroles en het verkrijgen van bepaalde licenties. Het is belangrijk om de juiste methode te kiezen op basis van je locatie en persoonlijke omstandigheden. Zowel de traditionele methode van mail-in als de moderne elektronische inzending zijn geldige opties.


Tip: Heb jij een FBI Criminal Background check verklaring nodig en bevind jij je bijvoorbeeld in Nederland, kies dan voor de optie vingerafdrukken aanleveren per MAIL.

Reactie plaatsen