Verschil FBI Background Check en Staatsniveau background check

Een FBI-criminele achtergrondcontrole en een achtergrondcontrole op staatsniveau in de Verenigde Staten verschillen op een aantal manieren, waaronder de reikwijdte, de autoriteit die ze hebben en het doel ervan. Hier zijn de belangrijkste verschillen:

Reikwijdte van controle:

 • FBI-criminele achtergrondcontrole:
  De FBI (Federal Bureau of Investigation) voert een nationale achtergrondcontrole uit en heeft toegang tot federale criminele databases en gegevens van wetshandhavingsinstanties in het hele land. Deze controle is vooral relevant voor federale werkgevers, overheidsfuncties en vertrouwensfuncties.

 • Achtergrondcontrole op staatsniveau:
  Een achtergrondcontrole op staatsniveau wordt uitgevoerd door de wetshandhavingsinstanties van een specifieke staat en heeft betrekking op de criminele geschiedenis van een persoon binnen die staat. Dit type controle wordt meestal uitgevoerd voor werkgevers, overheidsfuncties en andere situaties binnen de staat. Deze controle zegt niets over eventuele criminele geschiedenis buiten deze staat.

  Autoriteit en toegang tot gegevens:

 • FBI:
  Ā De FBI heeft toegang tot nationale en federale criminele databases, zoals de National Crime Information Center (NCIC) en de Interstate Identification Index (III). Hierdoor kan de FBI informatie over federale misdrijven en ernstige overtredingen op nationaal niveau verstrekken.

 • Staatsniveau:
  Staatsautoriteiten hebben doorgaans toegang tot de criminele geschiedenis binnen hun eigen staat, inclusief gegevens over misdrijven die op staatsniveau zijn gepleegd. Ze kunnen echter geen informatie verstrekken over misdrijven die buiten de staat zijn begaan.

  Doel van de controle:

 • FBI:
  De FBI-achtergrondcontrole wordt meestal uitgevoerd voor functies met een nationaal belang, zoals overheidsposities, functies in de luchtvaartindustrie, defensie, en bepaalde licenties en beveiligingsverklaringen.
  Heb je een werknemer die bij jou gaat werken, maar dit is buiten de betreffende staat of misschien wel in een ander land dan raden we aan altijd een FBI Criminal Background check op te vragen en eventueel als aanvulling ook de background check van de betreffende staat waar deze persoon heeft verbleven.

 • Staatsniveau:
  Staatsachtergrondcontroles zijn voornamelijk bedoeld voor het beoordelen van de geschiktheid van een persoon voor functies en diensten binnen de staat, zoals banen bij staats- en lokale overheden, onderwijs, gezondheidszorg, rechtshandhaving, en diverse vergunningen.

Het is belangrijk op te merken dat beide soorten achtergrondcontroles kunnen variƫren in hun diepgang en reikwijdte, afhankelijk van de specifieke wetten en regelgeving van de staat of het federale niveau. Over het algemeen zijn FBI-achtergrondcontroles uitgebreider vanwege hun toegang tot nationale gegevensbronnen, terwijl achtergrondcontroles op staatsniveau meer beperkt zijn tot gegevens binnen de staat.

Reactie plaatsen