California State Background Check
26 februari 2024 

California State Background Check

Wanneer je buiten de Verenigde Staten verblijft en een Criminal Background check nodig hebt uit de staat Californië. Hieronder vind je een overzicht van de stappen die je moet volgen om een achtergrondcontrole aan te vragen, inclusief het verzamelen van de benodigde documenten, het nemen van vingerafdrukken en het indienen van de aanvraag.

Stap 1: Bezoek de website van de California State Attorney General op oag.ca.gov/fingerprints/record-review om het aanvraagformulier te downloaden. Vul het formulier in met jouw persoonlijke gegevens.

Stap 2: Laat je vingerafdrukken afnemen op FD-258 vingerafdrukkaarten. Zorg ervoor dat de volgende gegevens duidelijk zijn ingevuld op de kaarten:

  • Je volledige naam zoals vermeld in je paspoort
  • Geboortedatum
  • Geslacht
  • Het adres waar je de resultaten wilt ontvangen.

Je kunt je vingerafdrukken laten afnemen bij een lokale wetshandhavingsinstantie voor vingerafdrukdiensten of bij een erkend vingerafdrukbureau.

Stap 3: Verzamel alle documenten en voeg de betaling van $25,- toe aan de documenten. Deze betaling kan worden gedaan via een Money Order of een gecertificeerde cheque.

  • Aanvraagformulier
  • Kopie passport en verklaring fingerprint technician
  • 2x FD-258 vingerafdrukkaarten met jouw vingerafdrukken erop
  • Money order/cheque

Stap 4: Stuur alle documenten naar het volgende adres:

California Department of Justice
Bureau of Criminal Identification and Analysis
Record Review & Challenge Section
PO BOX 160207
Sacramento, CA 95816-0207

Stap 5: Wacht op het resultaat. Dit wordt per reguliere post naar je verzonden zodra de verwerking is voltooid.

Het is belangrijk om geduldig te zijn tijdens het proces, aangezien het enige tijd kan duren voordat je de resultaten ontvangt.

Over de schrijver
Expert in Criminal Background Checks and licensed Fingerprint Technician for facilitating the acquisition of police statements, gaming licenses, and financial licenses from all around the world.
Reactie plaatsen