> Stappenplan UAE Police Clearance Certificate (PCC)
Stappenplan UAE Police Clearance Certificate
06 maart 2023 

Stappenplan UAE Police Clearance Certificate

Police Clearance Certificate uit de Verenigde Arabische Emiraten (UAE)

Je kunt jouw Police Clearance Certificate (PCC) uit de UAE online aanvragen, alleen dien je voordat je deze aanvraag helemaal kan voltooien een aantal stappen te doorlopen in het land waar je op dat moment bent. Dit maakt het proces van je PCC-aanvraag uit de UAE best een beetje ingewikkeld. Echter kunnen wij je wel helpen met al deze stappen en hoe je deze zo goed mogelijk kan doorlopen, waardoor we, het hopelijk, wat overzichtelijker voor je kunnen maken.

Belangrijk: als je een Emirates ID-nummer kunt verstrekken, geven zij je politiecertificaat af zonder dat je jouw vingerafdrukken hoeft op te sturen. Mocht je geen Emirates ID-nummer (meer) hebben dan dien je het proces, zoals hieronder beschreven, te volgen.


Let op:  De UAE ambassade in Nederland heeft besloten dat voordat zij de documenten goedkeuren om naar de Dubai Police te sturen daar eerst een heel legalisatieproces aan vooraf gaand. Hierdoor kan je de verklaring niet binnen een paar dagen aanvragen, maar heb je zeker een week of twee nodig om alle juiste documenten te verzamelen.

Het is mogelijk om bij stap 2, stap 3 en stap 4 een bedrijf in te schakelen welke je helpt met de nodige legalisaties. De stappen welke zij doorlopen zetten we hieronder in het stappenplan ook uiteen, zodat je deze stappen ook zelf kan doorlopen als je er voor kiest om geen bedrijf in te schakelen hiervoor. Het bedrijf waar wij veel mee samenwerken is CIBT. Wil je CIBT inschakelen voor alle legalisaties, laat het even weten, dan krijg je een aparte link en inlogcode waarmee je korting krijgt op dit proces.

Stap 1 = Vingerafdrukken afnemen en notaris legalisatie

 • Maak een afspraak om je vingerafdrukken af te nemen, let op dat je dit bij een geaccrediteerde fingerprint technician doet.
 • Lever de persoonsgegevens aan waar, na het maken van je afspraak, om wordt gevraagd. Deze gegevens zijn nodig om de vingerafdrukkaarten en identiteitsverklaring in orde te maken.
 • Ga na het afnemen van je vingerafdrukken samen met de fingerprint technician naar de notaris om beide handtekeningen en paspoorten te legaliseren.
Stap 2 = Rechtbank
 • Laat de documenten nu legaliseren voor de rechtbank in Den Haag. De rechtbank controleert of de gegevens juist zijn welke door de notaris zijn gelegaliseerd en of de fingerprint technician staat ingeschreven als tekenbevoegd in de Kamer van Koophandel.
Stap 3 = Ministerie
 • Laat de documenten legaliseren bij het Ministerie van buitenlandse zaken in Den Haag. Zij controleren ook weer de gegevens van de notaris en de Rechtbank en geven daar dan weer een goedkeuring op.
Stap 4 = Ambassade
 • De volgende stap is het attest aanvragen bij de UAE Ambassade in Den Haag. Als bovenstaande 3 legalisaties en stempels op de documenten staan dan geeft de ambassade goedkeuring.

Stap 5

 • Je hebt nu de documenten die door 4 partijen zijn gecontroleerd en goedgekeurd. Nu kan je de aanvraag online indienen bij de Dubai Police.
 • Start de online aanvraag op de volgende website (soms is de website overbelast, dan kan je het later nog een keer proberen)
 • Kies voor Police Clearance certificate:

 • Kies voor Access service


 • Vul je persoonsinformatie in.
 • Doorloop alle stappen en vul de gegevens in waar om wordt gevraagd.
  Wanneer je alles hebt ingevuld krijg je een bevestiging. Wanneer je deze hebt gehad kunnen de documenten naar de Dubai Police verzonden worden.


Stap 6
Je hebt de aanvraag voltooid, nu moeten alle documenten verzonden worden naar de Dubai Police.
Verzamel alle documenten die je mee moet sturen samen met de vingerafdrukkaarten, dit zijn de volgende documenten:
1) Vingerafdrukkaarten die zijn goedgekeurd door de UAE-ambassade
2) twee recente pasfoto’s
3) Kopie van je geldige paspoort
4) Kopie van je laatste UAE VISA
5) De reden voor je UAE Police Clearance Certificate
6) Actief e-mail adres

Adres waar je alle documenten naar toe kan verzenden is:
Dubai Police General Headquaters
Good conduct certificates section
C.I.D. Building
Al Ittahad Road
P.O. Box 1493, Dubai, UAE

Nadat de Dubai police jouw documenten heeft ontvangen krijg je de verklaring meestal al na 1 werkdag binnen per e-mail.

Opzoek naar nog meer informatie over de UAE police clearance certificate? Wellicht dat ons andere blog wat is voor jou.

Over de schrijver
Expert in Criminal Background Checks and licensed Fingerprint Technician for facilitating the acquisition of police statements, gaming licenses, and financial licenses from all around the world.
Reactie plaatsen