> Employment screening in Nederland

Employment screening in Nederland

Employment screening

Er zijn in Nederland heel wat functies waar een employment screening plaatsvindt, dit is veelal nodig omdat je in een functie werkt waar je veel persoonlijke informatie van derden kan inzien. Een voorbeeld hiervan is als je gaat werken bij een bank.

De bank waar jij gaat werken wil er zeker van zijn dat ze jou kunnen vertrouwen en dat alle ervaring die jij hebt gezegd te hebben ook daadwerkelijk hebt. Veel bedrijven voeren zelf een pre-employment screening uit of laten dit doen door een bedrijf welke hierin gespecialiseerd is. Het is toch altijd fijn om te weten wie je aanneemt. 

Een onderdeel van deze pre-employment screening kan het controleren van de Criminal History in het buitenland zijn. Heb jij bijvoorbeeld een bepaalde periode in het buitenland gewoond, dan is de kans groot dat jij een politieverklaring uit dit land moet opvragen.
De procedure om dit op te vragen is per land verschillend. 

Het kan ook zijn dat jouw bedrijf regelmatig een screening laat uitvoeren naar werknemers die al bij het bedrijf werken, dit noemen ze een in-employment screening. Het ligt aan de functie welke je uitvoert, maar het kan zo zijn dat je iedere 5 jaar opnieuw gescreend wordt. 

In Nederland is de kans groot dat als de employment screening van jouw bedrijf is uitbesteed dat jij te maken krijgt met het bedrijf Validata. Zij zijn wereldwijd gespecialiseerd in het uitvoeren van deze onderzoeken. 

Reactie plaatsen