>10 tips voor het nemen van hoogwaardige inktvingerafdrukken

10 tips voor het nemen van hoogwaardige inktvingerafdrukken

1. ¬† ¬† ¬† ¬† Zorg voor een schone en droge omgeving, omdat zelfs kleine hoeveelheden vuil en vocht de kwaliteit van de vingerafdrukken kunnen be√Įnvloeden.

2.         Gebruik een inktroller die speciaal is ontworpen voor vingerafdrukken om een gelijkmatige laag inkt aan te brengen op de glasplaat of inktkussen.

3.         Zorg ervoor dat de persoon wiens vingerafdrukken worden afgenomen ontspannen is en droge handen heeft om een goede afdruk te garanderen.

4.         Plaats de vinger op de glasplaat of inktkussen en rol de vinger voorzichtig af om voldoende inkt op de vinger te krijgen

5.         Voorkom te veel druk bij het aanbrengen van de inkt, omdat dit kan leiden tot vervormde afdrukken of vlekken.

6.         Zorg ervoor dat het papier stevig is en vlak ligt om te voorkomen dat het verschuift terwijl je de vingerafdruk plaatst op het papier.

7.         Laat de afdrukken goed drogen voordat je ze verzamelt of verzendt, zodat ze niet beschadigen of vervagen.

8.         Zorg ervoor dat de afdrukken volledig zijn en dat er geen delen van de vinger zijn gemist.

9.         Maak de vingers van de persoon schoon na elke set afdrukken om te voorkomen dat de inkt zich ophoopt en de kwaliteit van de afdrukken vermindert.

10.      Verstuur de afdrukken op een veilige manier om te voorkomen dat ze beschadigd raken of kwijtraken.

Reactie plaatsen