Vingerafdrukken met inkt

Vingerafdrukken met inkt

De meest voorkomende manier voor het afnemen van vingerafdrukken is met inkt. Dit houdt in dat je jouw vinger rolt door een speciale inkt en vervolgens deze vinger afrolt op een papieren vingerafdrukken kaart. Wanneer je de juiste inkt, voldoende druk en de techniek van het afrollen beheerst dan is het afnemen van vingerafdrukken met inkt geen ingewikkeld karwei. 

Tenzij je een medische aandoening hebt aan je vingers, dan kan het wel een uitdaging worden om je vingerafdrukken goed op papier te krijgen. Een medische aandoening welke het proces wat uitdagender maakt zijn bijvoorbeeld zweethanden. Iets waar je niet snel aan denkt, maar op het moment dat je enorme zweethanden hebt, blijft de inkt niet aan je vinger zitten en is het niet mogelijk om een goede vingerafdruk af te nemen op papier. Een andere medische aandoening kan bijvoorbeeld reuma zijn, wanneer je jouw vingers niet goed meer kan strekken kan het moeilijk zijn om de juiste rollende beweging te maken voor de vingerafdruk. En dan heb je natuurlijk nog de meest voor de hand liggende aandoeningen, zoals brandwonden, littekens e.d. Deze laatste twee voorbeelden genereren wel een afdruk welke herkenbaar kan zijn en welke gebruik kan worden voor identificatie, indien deze verandering is vastgelegd in het systeem.

Wanneer de omstandigheden goed zijn, dus je hebt een ervaren fingerprint technician, de goede inkt, het juiste papier (want het papier soort maakt enorm verschil in kwaliteit van de vingerafdrukken). Zijn de inkt vingerafdrukken het meest betrouwbaar en zorgvuldig en ook best wel makkelijk/goedkoop om te maken.

Taking fingerprints @ Fingerprints & Screening


Reactie plaatsen