> Het verkrijgen van een Verpleeglicentie in de VS

Het verkrijgen van een Verpleeglicentie in de VS

13 september 2023

Een carrière in de verpleegkunde kan een lonende en bevredigende keuze zijn, maar voordat je aan de slag kunt als geregistreerde verpleegkundige (RN) in de Verenigde Staten, moet je een aantal stappen doorlopen, waaronder het verkrijgen van een verpleeglicentie. Een belangrijk onderdeel van dit proces is het indienen van vingerafdrukken voor een achtergrondcontrole. In dit artikel gaan we dieper in op dit specifieke aspect van het verkrijgen van een verpleeglicentie en leggen we uit hoe je dit correct kunt doen, ook als je niet in de VS bent op het moment van aanvragen.

Stap 1: Neem contact op met de Verpleegkundige Raad van de Staat

Voordat je zelfs maar aan de achtergrondcontrole kunt beginnen, moet je contact opnemen met de verpleegkundige raad of het verpleegkundig bestuur van de staat waarin je van plan bent te werken. Zij zullen je voorzien van specifieke instructies over hoe je je vingerafdrukken moet laten nemen en welke documentatie vereist is voor de achtergrondcontrole. Wanneer je een verpleeglicentie aanvraagt in de VS doe je dit per staat en niet in 1x voor het hele land. Houdt hier rekening mee!

Stap 2: Maak een afspraak bij een geautoriseerd vingerafdrukkantoor

De verpleegkundige raad zal je waarschijnlijk verwijzen naar een geautoriseerd vingerafdrukkantoor of een andere goedgekeurde locatie waar je je vingerafdrukken kunt laten nemen. Dit kan variëren van staat tot staat, maar het kan onder meer lokale politiebureaus of speciale vingerafdrukbedrijven zijn die samenwerken met de staat.
Belangrijk: Laat jij je vingerafdrukken in Nederland afnemen dan is het niet mogelijk om dit op een lokaal politiebureau te doen.

Stap 3: Neem je identificatie en vereiste documenten mee

Op de dag van je afspraak bij het vingerafdrukkantoor, zorg ervoor dat je de volgende items meeneemt:

•           Geldig Identiteitsbewijs: Dit kan een paspoort, rijbewijs of een ander officieel identiteitsbewijs zijn.

•           FD-258 blue bordered vingerafdrukkaart welke je hebt opgestuurd gekregen vanuit de staat waar jij je verpleeglicentie aanvraagt.

•           Kopie van je Aanvraag voor een Verpleeglicentie: De verpleegkundige raad kan je vragen om een kopie van je aanvraag voor een verpleeglicentie mee te nemen als onderdeel van de documentatie.

•           Eventuele Andere Vereiste Documenten: Controleer of er andere specifieke documenten zijn die de staat vereist voor de achtergrondcontrole.

Stap 4: Onderga de Achtergrondcontrole

Bij het geautoriseerde vingerafdrukkantoor worden je vingerafdrukken genomen volgens de vereisten van de staat. Deze vingerafdrukken worden vervolgens gebruikt voor een grondige achtergrondcontrole om te beoordelen of je in aanmerking komt voor een verpleegkundige licentie.

Stap 5: Verstuur de resultaten naar de Verpleegkundige Raad

Na het nemen van je vingerafdrukken worden de resultaten doorgaans naar een tussenpartij in de VS gestuurd, welke jouw vingerafdrukken digitaliseren en voor de achtergrondcontrole doorsturen naar de Verpleegkundige raad. Deze tussenpartij kan bijvoorbeeld het bedrijf IdentoGo of Accurate Biometrics zijn.

Zorg ervoor dat je het proces opvolgt om ervoor te zorgen dat de resultaten tijdig en correct worden ingediend.

Het verkrijgen van een verpleeglicentie is een uitgebreid proces, en het indienen van vingerafdrukken is slechts een van de vele stappen die je moet nemen. Het is van cruciaal belang om de specifieke vereisten en procedures van de staat waarin je wilt werken nauwgezet te volgen. Neem contact op met de verpleegkundige raad voor gedetailleerde begeleiding en zorg ervoor dat je de benodigde stappen correct volgt om je vingerafdrukken in te dienen voor je verpleegkundige licentieaanvraag. Veel succes!

Reactie plaatsen