Racecodes op US vingerafdrukkaarten

Racecodes op Amerikaanse vingerafdrukkaarten

Bij het verzamelen van biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken, is het belangrijk om informatie te hebben over de achtergrond van een individu. In de Verenigde Staten worden hiervoor racecodes gebruikt op vingerafdrukkaarten. Deze codes dienen als een middel om de etnische diversiteit van de bevolking vast te leggen. 

Hieronder tref je de racecodes die Amerika hanteert en de betekenissen van deze codes:

"A" vertegenwoordigt Aziatische of Pacifische eilandbewoners.
Dit omvat een breed scala aan etnische groepen, zoals Chinees, Japans, Filipijns, Koreaans, Polynesisch, Indiaas, Indonesisch, Aziatisch-Indiaas, Samoaans en andere Pacifische eilandbewoners. 

"B" staat voor zwarte personen, wiens oorsprong in een van de zwarte raciale groepen van Afrika ligt.
Dit omvat mensen met verschillende etnische achtergronden, zoals Afrikaans, Afro-Caribisch en Afro-Latijns. 

"I" wordt gebruikt om Amerikaanse Indianen of Alaska Native-personen aan te duiden.
Dit omvat Amerikaanse Indianen, Eskimo's of Alaska Native-personen, evenals personen met oorsprong in een van de 48 aangrenzende staten van de Verenigde Staten of Alaska, die hun culturele identiteit behouden door middel van stamverwantschap of erkenning door de gemeenschap. 

"U" staat voor onbekend en wordt gebruikt wanneer de etniciteit van een persoon niet kan worden bepaald.
Dit kan voorkomen als de persoon weigert deze informatie te verstrekken of als er andere belemmeringen zijn bij het verkrijgen van de gegevens. 

"C" staat voor caucasian. Dit omvat personen van Kaukasische afkomst, evenals mensen met een Mexicaanse, Puerto Ricaanse, Cubaanse, Midden- of Zuid-Amerikaanse achtergrond, of andere Spaanse culturele of etnische oorsprong, ongeacht hun ras.

Inmiddels zijn er een paar organisaties in Amerika die niet meer vereisen dat de Racecode vermeldt wordt op de vingerafdrukkaart.

Reactie plaatsen